نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی با بیان اینکه ماهیت هنر دستوری نیست و هنرمند را نباید با کارمند اشتباه گرفت گفت: هنرمندانی که در فضای فرهنگی امام نفس کشیده‌اند، تلاش کنند تا آرمانهای امام را زنده نگه دارند.
به گزارش خبرنگار ستاد خبری بزرگداشت امام خمینی(س)، حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی عصر امروز با حضور در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره عکس و پوستر دل و  دیده که در سالن جلیل شهناز در خانه هنرمندان برگزار شد، با بیان اینکه بحث تاثیر هنر بر فرهنگ و تاثیر فرهنگ بر هنر از مسائلی است که در فلسفه هنر مورد کنکاش است به ارائه تعریفی از هنر پرداخت.
وی با بیان اینکه فرهنگ را به دو صورت می‌توان تقسیم کرد گفت: فرهنگ را هم می توان به صورت عام و هم خاص تعریف کرد.
سید علی خمینی افزود: اگر بگوییم فرهنگ مجموعه آداب و رسوم و عقاید یک جامعه است این یک تعریف عام است و بر پایه این تعریف هنرمند آیینه‌دار جامعه خویش می‌شود و اگر بگوییم هنر از درون فرهنگ قد می‌کشد و به وجود می‌آید به این معناست که هنر یک جامعه با توجه به شرایط بیرونی و مجموعه عقاید یک جامعه شکل می‌گیرد. بنابراین همین تعریف می‌تواند بحث‌های مختلفی را پیش بیاورد و هنرمند از همین مسیر برای فهم تاریخی ملتها اثر خلق می‌کند.
وی در ادامه به ارائه تعریف خاص فرهنگ پرداخت و گفت: اگر بگوییم فرهنگ عبارت است از مجموعه آداب و عقاید و رسوم شخص و  بر پایه این مطلب می‌توان گفت هنر از درون فرهنگ قد می‌کشد این به معنای آن است که هنر از درون فرهنگ و اندیشه و آداب و رسوم شخص هنرمند قد می‌کشد و گل می‌کند.
نوه بنیانگذار انقلاب با بیان اینکه این یک وجهه دیگری از هنر را شکل می‌دهد گفت: با این فلسفه می‌بینیم که فردی در ام‌القرای شرق زندگی می‌کند اما هنری که تولید می‌کند یک هنر غربی است چون او در درون خود در فضایی زندگی می‌کند که غربی است با این نگاه می‌بینیم وقتی تمام زندگی‌ها در شرق و جوامع اسلامی به سرعت رو به غربی شدن می‌رود فرهنگی به وجود می‌آید که فرهنگ غربی است.
نوه امام با بیان اینکه مهمترین قدمی که امام در جامعه ایرانی برداشت دگرگونی فرهنگی بود که در انسانها به وجود آورد گفت: این دگرگونی فرهنگی موجب بروز چند اتفاق شد که یکی از آنها مسئله جنگ بود. وگرنه اگر در درون انسانها تحول فرهنگی رخ نداده بود چگونه امام می‌توانست با یک سخن ملت را دعوت کند تا در مقابل دنیا و ثروتهای آنها بایستد. اگر دگرگونی فرهنگی نبود شهادت به یک هنر تبدیل نمی‌شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ماهیت هنر دستوری نیست و هنرمند کارمند نیست تاکید کرد: برخی‌ها هنرمند را با کارمند اشتباه می‌گیرند و فکر می‌کنند با پول و قرارداد بستن می‌توان یک اثر هنری خلق کرد. این اثر یک اثر هنری فاخر نخواهد بود. اثر هنری فاخر از درون هنرمند گُر می‌گیرد و این بزرگترین اقدامی بود که امام انجام داد. اگر امام دگرگونی فرهنگی درون مردم ایجاد نمی‌کرد چطور ملتی که سالهای سال گفتمان غالبشان غربی بود و نسبت به کشورهای همسایه خود در مسائل غربی پیشرفتهای بیشتری داشت یک دفعه اولین رخداد اسلامی بروز می‌داد.
سید علی خمینی با تاکید بر اینکه تمام انقلاب امام ریشه فرهنگی دارد گفت: مگر می‌شود بدون یک نگاه فرهنگی اندیشه امام را به نسل آینده منتقل کرد. با زور و دستور و فشار نمی‌توان این کار را انجام داد. هنرمندانی که در فضای فرهنگی امام نفس کشیده‌اند می‌توانند این کار را انجام دهند. وگرنه با پول دادن نمی‌توان کار به دردبخوری ارائه داد.
وی تصریح کرد: باید فضایی را ایجاد کرد تا هنرمندانی که در فضای فکری امام حرکت کردند و نفس کشیده‌اند بتوانند کار خود را ارائه دهند.
سید علی خمینی در پایان تاکید کرد: درست است امروز اسم امام زنده است اما باید هنرمندان و فرهنگیان تلاش کنند تا اندیشه امام هم زنده بماند.

مسجد جامعی: وجود امام آمیخته به هنر بود
براساس این گزارش همچنین احمد مسجد جامعی وزیر ارشاد دولت اصلاحات، در این مراسم با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا رهبری نداریم که در دوران عمر خود 60 کتاب نوشته باشد گفت: وجود امام آمیخته به هنر است.
وی با بیان اینکه در بین هنرهای معمول و مرسوم، هنر خوشنویسی از قدیم در میان بزرگان مرسوم بوده است گفت: خط معمول امام آراسته به این فن است.
این عضو شورای شهر تهران همچنین به پیام‌هایی که امام برای شخصیتهای مختلف امام می‌دادند اشاره کرد و گفت: پیامهای امام سرشار از کلمات زیبا و پرمعنی بود و بیان امام برای همه طبقات گویا و قابل فهم بود و این گیرایی و رسایی کلام امام موجب شد تا بتواند با هر سطحی از مردم ارتباط برقرار کند.
در پایان این مراسم، هدایا و لوحهای برگزیدگان این جشنواره با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی خمینی، حجت الاسلام حشمتی معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، مسجد جامعی، اصغریان معاون فرهنگی ستاد بزرگداشت امام خمینی و سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان به آنها تقدیم شد. 

. انتهای پیام /*